Bevezető a workshopokhoz

“A kozmetikumokkal szembeni érzékenység a mai kor bőrbetegsége.  A bőrgyógyászok szerint az érzékenység és az allergiás bőrtünetek azzal is magyarázhatóak, hogy gyakrabban használunk olyan készítményeket (intenzív tisztálkodószerek, peelingek), amelyek rontják a bőr védő hidrolipid-köppenyét. A helyzetet fokozza, hogy egyszerre több olyan kozmetikumot is használunk, amelyekben érzékenyítő anyagok is találhatóak.

Habár a gyártók azzal védekeznek, hogy termékeikben a kritikus összetevők csak a hivatalosan megengedett mértékben fordulnak elő, nem árt, ha tudjuk, hogy a különböző problémás összetevők terhelése összeadódhat.

A kritizált anyagokra nem egyformán reagálnak az emberek. A vékony és világosabb bőrűek hajlamosabbak az érzékenységre. Ugyancsak gyakrabban fordul elő irritáció a száraz bőrűeknél. Előfordulhat, hogy valaki évekig használ panaszmentesen egy kozmetikumot, és hirtelen válik rá érzékennyé a bőre. 

A kozmetikumoknál az illatanyagokon kívül elsősorban a konzerválószerek, emulgálószerek és a festékek között fordulnak elő érzékenyítő anyagok, de a gyártás során a készítményekbe kerülő szennyező anyagok (pl. króm, nikkel) is veszélyt jelentenek a bőr számára.

Az allergiára hajlamos egyéneknek, az érzékeny bőrűeknek, valamint a gyermekeknek és az idősebbeknek különösen fontos, hogy kerüljék a kockázatos összetevőket tartalmazó kozmetikumokat.”

Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/cikk/kritikus-kozmetikai-osszetevok

A bőrünk a legnagyobb felszívószervünk, rajta keresztül táplálhatjuk a szervezetünket, de mérgezhetjük is, ahogy a fenti cikk is bemutatja.

Szeretnéd magad és családod egészségét megőrizni a megfelelő bőrápolás által is? Ebben tudok Neked segíteni!

Gyere el az alábbi tanfolyamokra, és átfogó tudást fogsz kapni arról, miként használhatod fel a gyógynövényeket, illóolajokat és organikus növényi alapanyagokat a bőröd ápolása érdekében!

A honlapon keresztül elérhető workshopok célja az ismeretterjesztés, szakmai végzettséget nem adnak, ugyanakkor segítenek eligazodni a natúrkozmetikumok, a gyógynövények, az illóolajok és a szappankészítés világában, és ily módon komplex ismeretanyagot adnak, melynek segítségével Te is el tudod majd készíteni a saját natúrkozmetikumaidat/szappanjaidat.

Írott tartalmakat, bevásárlólistát, recepteket, elméleti áttekintést és videós segédleteket tartalmaznak a kurzusok, így biztosítva azt, hogy teljeskörű ismereteket szerezhess az adott témában.

A honlapon megtalálható kurzusokon túl folyamatosan indulnak egyéb témákban is online workshopok, melyekhez sok esetben a tanulást segítő közösségi média csoport is tartozik. Ezek a workshopok fix kezdési dátummal indulnak, ezek időpontjairól a Workshopok menüpontban tájékozódhatsz.

 

Jelentkezés menete:

A kurzusokra a kiválasztott kurzus alatt található Jelentkezés gombot megnyomva tudsz jelentkezni. Kérlek, töltsd ki hiánytalanul a jelentkezési adatlapot és küld el. A jelentkezés beérkezését követően rövidesen küldjük a további információkat, valamint a díjbekérőt a részvételi díjról, mely befizetését követően válik elérhetővé Számodra az adott kurzus.