Bevezető a tanfolyamokhoz:

“A kozmetikumokkal szembeni érzékenység a mai kor bőrbetegsége.  A bőrgyógyászok szerint az érzékenység és az allergiás bőrtünetek azzal is magyarázhatóak, hogy gyakrabban használunk olyan készítményeket (intenzív tisztálkodószerek, peelingek), amelyek rontják a bőr védő hidrolipid-köppenyét. A helyzetet fokozza, hogy egyszerre több olyan kozmetikumot is használunk, amelyekben érzékenyítő anyagok is találhatóak.

Habár a gyártók azzal védekeznek, hogy termékeikben a kritikus összetevők csak a hivatalosan megengedett mértékben fordulnak elő, nem árt, ha tudjuk, hogy a különböző problémás összetevők terhelése összeadódhat.

A kritizált anyagokra nem egyformán reagálnak az emberek. A vékony és világosabb bőrűek hajlamosabbak az érzékenységre. Ugyancsak gyakrabban fordul elő irritáció a száraz bőrűeknél. Előfordulhat, hogy valaki évekig használ panaszmentesen egy kozmetikumot, és hirtelen válik rá érzékennyé a bőre. 

A kozmetikumoknál az illatanyagokon kívül elsősorban a konzerválószerek, emulgálószerek és a festékek között fordulnak elő érzékenyítő anyagok, de a gyártás során a készítményekbe kerülő szennyező anyagok (pl. króm, nikkel) is veszélyt jelentenek a bőr számára.

Az allergiára hajlamos egyéneknek, az érzékeny bőrűeknek, valamint a gyermekeknek és az idősebbeknek különösen fontos, hogy kerüljék a kockázatos összetevőket tartalmazó kozmetikumokat.”

Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/cikk/kritikus-kozmetikai-osszetevok

A bőrünk a legnagyobb felszívószervünk, rajta keresztül táplálhatjuk a szervezetünket, de mérgezhetjük is, ahogy a fenti cikk is bemutatja.

Szeretnéd magad és családod egészségét megőrizni a megfelelő bőrápolás által is? Ebben tudok Neked segíteni!

Gyere el az alábbi tanfolyamokra, és átfogó tudást fogsz kapni arról, miként használhatod fel a gyógynövényeket, illóolajokat és organikus növényi alapanyagokat a bőröd ápolása érdekében!